Deconstruint l’informe de la FAES (II): Pròleg

[Si no ho has fet, potser vulguis llegir la primera part d’aquesta sèrie.]

Aquest informe (o el que sigui) és realment difícil de llegir. I no és per la llengua, ja que l’informe està disponible tant en català com en castellà. És realment significatiu que estigui en català, donat que l’informe persegueix, com fan últimament els nacionalistes espanyols, el NO a la independència. (Aleluia!) Per fi sembla que ens apropem a esdevenir un país normal. En els països normals hi ha els qui defensen postures polítiques diferents, com fa ara la FAES amb aquest informe. Així doncs, i malgrat els continguts, és una bona notícia que aquest informe existeixi. Cal recordar que fins i tot aquells que estan expulsant qualsevol vestigi de la llengua vernacle de València, l’usen ara per convèncer els catalans. També cal esmentar que el nom del document .pdf està en castellà, però per ser la FAES, ja és prou esforç.

El començament del pròleg podria ser millor, podria no expressar-se en negatiu. Podrien evitar aquest discurs contínuament negatiu a la independència de Catalunya, per parlar de tots els avantatges d’estar a Espanya. (Que potser no en tenen?) Atenció que ve la guinda de l’informe: Catalunya suspèn en democràcia. Considero que haurien d’haver esperat una mica abans de mentir tan descaradament; amb sort, unes pàgines més endavant, els lectors despitats podrien assumir algun d’aquests supòsits. Concretament, acusa Catalunya de suspendre en “Estat de dret, institucions representatives i pluralitat”.

L’estat de dret està més que defensat a Catalunya, si la FAES creu que no és així, que ho denuncii. Hi té fins i tot l’obligació moral. Si creu que quan la gent s’agafa de les mans i demana votar ataca l’estat de dret, que ho denuncii al poder judicial. Que expliqui a un jutge que les persones que demanem que se’ns pregunti què pensem estem fent suspendre l’estat de dret.

Els diputats de Ciutadans, en el moment que s'aixequen abans de la votació.

Els diputats de Ciutadans, en el moment que s’aixequen abans de la votació.

Les institucions representatives són un eix fonamental per al poble català, com s’extreu del respecte que tota la societat i els partits demostren cap al Parlament, la institució que representa la sobirania del poble català. Precisament, si algun partit no respecta a nivells acceptables el Parlament, és el Partit Popular de la mà de Ciutadans quan el van abandonar per evitar posicionar-se contra el franquisme. També és una falta de respecte envers el Senat que ni Zaragoza ni Camacho no apareguin per donar explicacions per Método 3. Certament, sí que hi ha una manca de respecte envers les institucions, però no és per part dels partits sobiranistes.

Lloc buit on hauria d'estar asseguda la senadora del PP per donar explicacions. Imatge de l'ACN.

Lloc buit on hauria d’estar asseguda la senadora del PP per donar explicacions. Imatge de l’ACN.

Per últim en aquesta publicació, parlar de la pluralitat. La pregunta té dos apartats per incloure la tercera via; el procés es desenvolupa al Parlament i comissions derivades per assegurar la participació; els mitjans cobreixen totes les opinions (fins i tot aquest informe) i qui sap què més.

De moment, les úniques crítiques de l’informe han estat, sorpresivament, mentida. Al pròxim post, més.

Anuncis

One comment

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s