Deconstruint l’informe de la FAES (I): Introducció

[L’informe a què es fa referència és d’accés públic i pot trobar-se en aquest enllaç.]

Des de la FAES s’ha desenvolupat una bona feina: el grau d’emmetzinament informatiu és tan gran que fins i tot podria costar de deconstruir. De mica en mica.

La portada, per començar, està ben trobada per al missatge que volen transmetre: és una Catalunya que aboca les ombres dels dubtes sobre la Unió Europea; una bona metàfora. Clar, que parlant de dubtes sobre la Unió Europea, bé podrien posar la silueta d’Espanya o dels estats anomenats PIGS. Personalment, me n’alegro que no hagin fet esment a aquest barroer concepte, però hi insisteixo: per què no la imatge d’Espanya? A nivell comunitari, és prou més preocupant el seu futur que no pas el de Catalunya, una economia més petita.

Imatge de portada de l’informe de la FAES on es veu la metàfora de “l’ombra que projecta Catalunya sobre la Unió Europea”.

Per cert, agraïments al Ministerio de Educación, Cultura y Deporte per subvencionar aquest informe. És fàcil per a qualsevol imaginar-se a qui està al capdavant del ministeri, el senyor Wert, rient i aplaudint mentre el llegeix. Potser fins i tot agafant idees per a la seva propera intervenció, on podria tornar a defensar perquè s’ha d’eliminar la immersió lingüística o que s’ha de “españolizar a los niños catalanes”.

Volia seguir, però el pròleg m’ha saturat. A la propera publicació hi entro.

[Potser vulguis seguir llegint la segona part de la sèrie.]

Anuncis

One comment

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s